Opetusluvalla

Suoritatko ajokorttia opetusluvalla? Tarjoamme autokoulupalveluita myös opetuslupaoppilaille. 1.7.2018 voimaantulevan lain mukaan opetusluvalla korttia suorittavan on tehtävä seuraavat osiot:

  • – Ensimmäistä ajokorttia suorittavan Turvallisuuskoulutus (EAS) suoritetaan autokoulussa. Ei vaadita, mikäli oppilaalla on voimassaoleva ajokortti, tai on aloittanut kortin suorittamisen 30.6.2018 mennessä. Todistus koulutuksesta tulee olla ajo-opetuksessa mukana, ja se vaaditaan myös teoriakokeeseen.
  • Lakisääteinen ajoharjoittelu, harjoittelu voidaan suorittaa opetusluvalla
    • – AM luokassa ei vähimmäisajoharjoittelumäärää
    • – A -luokassa vähintään 5 ajotuntia
    • – B -luokassa vähintään 10 ajotuntia
  • Riskientunnistuskoulutus, suoritetaan autokoulussa. Koskee vain B -luokan ajo-opetusta.

Hinnasto opetusluvalla opiskeleville

Hinta eri osioissa on sama kuin heillä, jotka suorittavat koko kurssin autokoulussa.

TuoteHinta
Liikenneturvallisuuskoulutus
hinta sisältää myös itseopiskelumateriaalin
130€
Itseopiskelumateriaali70€
Riskientunnistuskoulutus
430€
sisältää ratamaksun
Alennus riskientunnistuskoulutuksesta jos pimeän opetus on suoritettu ennen 1.7.2018-75€

Liikenneturvallisuuskoulutus

Ensimmäistä ajokorttia suorittavan tulee käydä autokoulussa, tai muussa hyväksytyssä oppilaitoksessa neljän tunnin turvallisuuskoulutus (ensimmäisen ajokortin suorittajan). Koulutusta ei vaadita, mikäli oppilaalla on olemassa jokin toinen ajokortti, tai B-korttiin tähtäävä opetus on aloitettu ennen 1.7.2018. EAS tulee suorittaa teoriakokeeseen mennessä. Voit ilmoittautua mukaan koulutukseen klikkaamalla ilmoittautumissivulla ”Am, A, ja B-opetus” otsikkoa. Lisätietoihin voit tarkentaa, mihin osioon haluat ilmoittautua.

Opiskelumateriaali

Voit ostaa meiltä laajan itseopiskelumateriaalin kortin suorittamisen ajaksi. Materiaali sisältää oppikirjan, itseopiskelutehtäviä, sekä teoriakokeen harjoitusohjemiston. Voit tilata materiaalin ottamalla yhteyttä puhelimitse, tai sähköpostilla. Materiaali kuuluu EAS-koulutuksen hintaan.

Riskientunnistuskoulutus (riskikoulutus)

1.7. 2018 alkaen kaikki ajokorttiin tähtäävä koulutus on suoritettava ennen ajokoetta. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa ei ole enää tutkinnonjälkeisiä vaiheita (nykyiset harjoittelu- ja syventävä vaihe, sekä pimeän opetus). Näiden tilalle on tullut riskientunnistuskoulutus, joka on tuntimäärältään samanlainen kuin nykyinen syventävä vaihe. Koulutus pitää sisällään neljä teoriatuntia ja neljä ajotuntia. Koulutuksen aiheita on muun muassa kuljettajan henkilökohtaiset riskit, liikenteen rakenteelliset riskit, liukkaalla ja pimeälläajamisen riskit. Koulutusta käsittelevät määräykset ovat tällä hetkellä lausuntovaiheessa, joten tarkkaa sisältöä emme vielä tiedä.

Riskientunnistuskoulutukset alkavat heinäkuussa. Mikäli haluat osallistua kurssille, voit ilmoittautua sähköisesti, ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, tai tai laittaa meille aiheesta sähköpostia. Kurssi sisältää neljä teoriatuntia ja neljä ajotuntia.