Mopo (AM120)

Mopokurssi (AM120- kortti)

AM120 -korttiin (mopokortti) tähtäävän kurssin voi aloittaa 6 kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Saat tällöin meiltä tunnukset itseopiskelumateriaaliin, jonka avulla opiskelet itsenäisesti. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, on sinun suoritettava neljän tunnin liikenneturvallisuuskoulutus. Mikäli suoritat teoriakokeen ennen 1.7, suoritat liikenneturvallisuuskoulutuksen sijaan 6 teoriatuntia.

Voit suorittaa mopokorttiin vaadittavan teoriakokeen aikaisintaan kuukausi ennen kuin täytät 15. Teoriakokeeseen vaaditaan suoritettu liikenneturvallisuuskoulutus ja hyväksytty ajokorttilupa.

Ajoharjoittelu

Näillä näkymin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritelty 1.7.2018 jälkeen. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Autokoululiiton 10+10 mallin opetusmääräkokeilussa havaitsimme, että autokoulussa mopokortin suorittaneet henkilöauto-oppilaat läpäisivät auton ajokokeen huomattavasti suuremmalla keskiarvolla. Näiden oppimistulosten perusteella voidaan sanoa, että mopokurssi antaa kokoaan suuremmat eväät liikenteeseen. Allaolevassa taulukossa on Autokoulu Auliksen tulokset kokeilussa.

 Ei entistä ajokorttiaAM-korttia B-kortiksi korottaneetA1-korttia B-kortiksi korottaneet
Tuntimäärä KA
mukana myös hylkäytyneiden ajokokeiden lisäajot
14,210,79,4
Ensimmäisellä yrityksellä ajokokeen läpäisseiden osuus54,6%76,9%100%

Mopo-oppilaamme saa ajo-oikeuden 99% varmuudella ensimmäisellä koeyrityksellä. 95% oppilaista on suorittanut mopokortin minimituntimäärillä. Siitä syystä mopokurssin hinta on vakio, mikäli et pääse kolmen ajotunnin jälkeen koetta läpi, emme veloita uudesta kokeesta mitään. Tässä tapauksessa siis maksat ainoastaan Ajovarman käsittelykoemaksun uudelleen.

Tarjoamme ajo-opetusta sekä skootterilla, että vaihdemopolla. Ajo-harjoittelu voidaan aloittaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

Hinta

Mopokurssi (AM120)
Ensimmäisen ajokortin suorittajalle
380€
Mopokurssi (AM120)
Jonkin ajokortin omaavalle
320€

Mopokortin kurssihinta sisältää:

  • – Ennen 1.7.2018 teoriakokeeseen menevillä 6 teoriatuntia
  • – 1.7.2018 jälkeen teoriakokeeseen menevillä liikenneturvallisuuskoulutuksen (kun mopokortti on asiakkaan ensimmäinen ajokortti)
  • – riittävän laajan itseopiskelumateriaalin
  • – tarvittavat toimistopalvelut
  • – 3 tuntia ajoharjoittelua
  • – mopon käytön käsittelykokeessa

Kurssihinta ei sisällä ns. viranomaismaksuja. Ajovarma perii 40€ ajokorttiluvasta ja 59€ tutkinnosta (teoriakoe á 31€, käsittelykoe á 28€)

Mopokortin suorittaminen edellyttää ajokorttilupaa. Lue lisää ajokorttiluvan hakemisesta.

 

 

mopokortti