Mopo (AM120)

Näin suoritat mopokurssin

Mopokurssin suorittaminen sujuu mutkatta, kun noudatat näitä ohjeita:

 1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa mopokurssin aikaisintaan 6 kuukautta ennen 15. syntymäpäivää. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen Turvallisuuskoulutuksen (EAS).
 2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa aivan aluksi kuntoon.
 3. Opiskele huolella. Mopokurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Mopokurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.
 4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen 15. syntymäpäivää.
 5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunnit voit varata toimistostamme, kun teoriakoe on läpäisty. Ajotunteja voi ajaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.
 6. Suorita käsittelykoe hyväksytysti. Käsittelykokeen suoritettuasi saat AM120-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa kaksi- ja kolmepyöräisiä mopoja.

Ajoharjoittelu

Mopokortin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritetty. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Autokoululiiton 10+10 mallin opetusmääräkokeilussa havaitsimme, että autokoulussa mopokortin suorittaneet henkilöauto-oppilaat läpäisivät auton ajokokeen huomattavasti suuremmalla keskiarvolla. Näiden oppimistulosten perusteella voidaan sanoa, että mopokurssi antaa kokoaan suuremmat eväät liikenteeseen. Allaolevassa taulukossa on Autokoulu Auliksen tulokset kokeilussa.

 Ei entistä ajokorttiaAM-korttia B-kortiksi korottaneetA1-korttia B-kortiksi korottaneet
Tuntimäärä KA
mukana myös hylkäytyneiden ajokokeiden lisäajot
14,210,79,4
Ensimmäisellä yrityksellä ajokokeen läpäisseiden osuus54,6%76,9%100%

Mopo-oppilaamme saa ajo-oikeuden 99% varmuudella ensimmäisellä koeyrityksellä. 95% oppilaista on suorittanut mopokortin kolmella ajotunnilla.. Siitä syystä kolmen ajotunnin mopokurssin hinta on vakio, mikäli et pääse kolmen ajotunnin jälkeen koetta läpi, emme veloita uudesta kokeesta mitään. Tässä tapauksessa siis maksat ainoastaan Ajovarman käsittelykoemaksun uudelleen.

Tarjoamme ajo-opetusta sekä skootterilla, että vaihdemopolla. Ajo-harjoittelu voidaan aloittaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

Hinta

Meillä on tarjolla kaksi erilaista tuotetta. Voit valita 3 ajotunnin paketin, jolloin annamme hintatakuun; mikäli oppilas ei läpäise käsittelykoetta kolmen ajotunnin jälkeen, emme veloita uusintakoetta varten harjoittelusta, tai mopon käytöstä uusintakokeessa. Hintatakuu ei kata Ajovarman perimää käsittelykoemaksua.

Voit myös valita 2 ajotunnin paketin. Tällöin lisäopetuspalveluista laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Mopokurssi (AM120)
3 ajotunnin paketti
HINTATAKUU
2 ajotunnin paketti
EI HINTATAKUUTA
Kurssimaksu380€310€
Lisäajotunti kokeen hylkäyksestä johtuenMaksuton70€
Mopon käyttö uusintakokeessaMaksuton40€

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Mopokortin kurssihinta sisältää:

 • – 1.7.2018 jälkeen teoriakokeeseen menevillä liikenneturvallisuuskoulutuksen (kun mopokortti on asiakkaan ensimmäinen ajokortti).
 • – riittävän laajan itseopiskelumateriaalin
 • – tarvittavat toimistopalvelut
 • – ajoharjoittelua valitun tuotteen mukaan
 • – mopon käytön käsittelykokeessa

Kurssihinta ei sisällä ns. viranomaismaksuja. Ajovarman sivuilta voit tarkastaa ajantasaiset hinnat ajokorttilupamaksulle ja tutkintomaksuille.

Mopokortin suorittaminen edellyttää ajokorttilupaa. Lue lisää ajokorttiluvan hakemisesta.

 

 

mopokortti