Kymppimallin kokeilu

Kymppimalli perusvaihe

Autokoulu Aulis tarjoaa mahdollisuuden osallistua uuteen henkilöautokurssikokeiluun, jossa ajoharjoittelun määrää on vähennetty nykyisistä vaatimuksista.

Kurssihinta sisältää perusvaiheen kokeiluun kuuluvat 10 tuntia teoriaopetusta, 10 tuntia ajoharjoittelua (sisältäen pimeän kurssin), laajan itseopiskelupaketin verkossa, perusvaiheen ratamaksun ja auton käytön ensimmäisessä ajokokeessa. Kurssimaksut tulee olla kokonaisuudessaan maksettu ennen ensimmäistä ajokoetta. Kokeilussa hyödynnetään EDlooper ajonseurantalaitetta.

Kuka voi osallistua?

Kokeilu soveltuu erityisesti ennestään jonkin ajokortin omaaville henkilöille, joilla on laajasti kokemusta liikenteessä kulkemisesta. Kokeiluun voi osallistua myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta. Kokeiluun osallistuvien on erityisesti huomioitava, että 10 ajotuntia ei välttämättä riitä turvallisen ajotaidon omaksumiseksi.

Yksilöllisempi ajo-opetuksen määrä

Kymppimalli mahdollistaa ajotuntien määrän räätälöinnin yksilöllisemmäksi. Mallista hyötyy mielestämme eniten turvallisuushakuiset ja vastuuntuntoiset mopoilijat, mopoautoilijat ja moottoripyöräilijät. Allaolevassa taulukossa on lueteltu esimerkkilaskelmia siitä, mitkä on kurssin kokonaiskustannukset erinäisillä ajotuntimäärillä. Allailmoitetut kokonaishinnat sisältävät kaikki tarvittavat autokoulumaksut:

  • Teoriaopetuksen ja toimistopalvelut
  • Ajo-opetuksen
  • Auton käytön 1. ajokokeessa
  • Pimeän kurssin
  • Perusvaiheen ratamaksun
Ajo-opetuksen määräHinta
Perusvaihe
10 teoriatuntia
10 ajotuntia
1002€
Riskintunnistusjakso
4 teoriatuntia
4 ajotuntia
Voidaan järjestää 1.7. alkaen
330€
Ei sisällä mahdollista ratamaksua
Lisäopetuksen yksikköhinnat
Yksittäinen ajotunti72€
Auton käyttö uusintakokeessa90€

Lueteltujen maksujen lisäksi asiakkaan tulee suorittaa ajokorttilupamaksu ja tutkintomaksut Ajovarma OY:lle. Vuonna 2017 nämä maksut ovat yhteensä 136€.

B-kortin suorittaminen edellyttä ajokorttiluvan. Lue lisää luvan hakemisesta.

Liikenneopettajalla on viimekädessä vastuu arvioida jokaisen oppilaan kanssa erikseen, kuinka monta tuntia ajoharjoittelua on riittävä määrä vastuulliseksi, turvalliseksi ja ekologiseksi kuljettajaksi. 10 tuntia on siis vain minimi.

Kokeiluun ilmoittautuminen

Kokeiluun voi tulla mukaan ilmoittautumalla mille tahansa ilmoittautumissivulla näkyvälle B kortin perusvaiheen kurssille. Kirjoita ilmoittautumisen lisätietoihin olevasi kiinnostunut kokeilusta.