Ajokorttilupa

Ajokortin saamiseksi tarvitset ajokorttiluvan. Näillä ohjeilla saat hoidettua lupa-asiat kuntoon. Ensimmäistä ajokorttia suorittavien lupahakemus edellyttää useamman liitteen. Ajokorttiluokan korottaminen on aavistuksen kevyempi prosessi, sen ohjeet löydät sivun lopusta.

 

Ajokorttilupa ensimmäistä ajokorttia varten

Ajokorttilupa anotaan Liikenteen turvallisuusvirastolta (TRAFI). Hoidamme hakemuksen viranomaisille asiakkaittemme puolesta. Tällöin sinun on toimitettava meille lupahakemukseen vaadittavat liitteet.

Kaksi passikuvaa

Mikäli sinulla on voimassaolevassa passissa tai henkilökortissa korkeintaan viisi vuotta vanha kuva ja allekirjoitusnäyte, ja olet tunnistettavissa siitä kuvasta, et tarvitse uusia kuvia.

Lääkärintodistus ajokorttia varten tai nuorison terveystodistus

Lääkärintodistus ei saa olla 6 kuukautta vanhempi. Nuorison terveystodistus ei saa olle 5 vuotta vanhempi.

Kuitti maksetusta ajokorttilupamaksusta

  • Saajan nimi: Ajovarma oy
  • Pankkiyhtetys: NORDEA FI25 1660 3001 0929 83
  • Summa 40€
  • Viesti: luvan hakijan nimi.
  • Viite: 1110656 (Vain Auliksen asiakkaille) Mikäli et voi sekä viestiä, että viitettä, on viitenumero tärkeämpi. Ajovarma edellyttää, että kuitissa näkyy arkistointitunnus sekä maksajan nimi.

Voit maksaa halutessasi lupamaksun myös toimistoomme käteisellä, tai korttimaksulla samalla kun tuot lupahakemuksen liitteitä.

Huoltajan suostumus

Tarvitset suostumuksen, mikäli suoritat alaikäisen ajokorttia (mopo- tai kevarikortti).

Toimitathan ylläluetellut liitteet toimistollemme henkilökohtaisesti, sillä tarvitsemme allekirjoituksesi hakemukseen. Voit ladata lomakkeen TÄÄLTÄ.

 

Ajokorttiluokan korotus

Mikäli suoritat täysi-ikäisen ajokorttia (B, A2, A), ja sinulla on jo olemassaoleva ajokortti, voit tehdä korotushakemuksen sähköisesti Liikenteen turvallisuusviraston sivuilta.

Mikäli suoritat alaikäisen ajokorttia (AM120, T, A1), ja sinulla on voimassaoleva ajokortti, toimita meille huoltajan suostumus ja kuitti ajokorttilupamaksusta ylläolevien ohjeiden mukaan. Tuothan ne meille henkilökohtaisesti, sillä tarvitsemme allekirjoituksesi hakemukseen Et tarvitse uusia kuvia, etkä lääkärintodistusta. Alaikäisen ajokorttia suorittavat eivät voi tällä hetkellä hakea korotusta sähköisesti.